Vianočná dekorácia - svietiace mesto ATÉNA

Vianočná dekorácia - drevené vianočné mesto

16,90 €

množstvo

Skladom posledný kus


2 až 7 dní

Popis produktu

 

Drevená dekorácia - "Vianočné mesto" je vyrobené z drevených smrekových doštičiek a preglejkových výrezov. Je v pôvodnej prírodnej farbe. Na osvetlenie je použitá LED reťaz s bielym svetlom. Reťaz svieti, nebliká. Táto netradičná dekorácia vyčaruje vianočnú atmosféru, kdekoľvek ju umiestnite.

Číra dekoračná váza

Nielen vianočné stromčeky ale aj iné dekorácie majú svoju viac než 400-ročnú tradíciu. Upevnené v stojane, v črepníku či zavesené na strope boli a sú neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Dopyt po živých vianočných stromčekoch neklesol ani pod tlakom ambícií ich umelých príbuzných, ktoré sa snažia vytlačiť ich z našich príbytkov už niekoľko desaťročí. Kúpou živého vianočného stromčeka vnášame do našich príbytkov nielen neopakovateľnú vôňu lesa, ale aj jedinečnú atmosféru najkrajších sviatkov roka – Vianoc. Podľa tradície by nám mal živý vianočný stromček vydržať aspoň do Troch kráľov. Pri troche starostlivosti to pritom vôbec nemusí byť problém. V 11. storočí sa na mnohých miestach uvádzali chrámové divadelné hry s náboženskou tématikou. Zo začiatku sa hrávali v kostoloch, neskôr sa presunuli pred hlavný vchod kostola. Veľký úspech mala jedna hra, ktorá sa aj rýchlo rozšírila a hrávala sa hlavne v predvianočnom období. Predstavovala pozemský raj, stvorenie prvých ľudí, hriech Evy a Adama a ich následné vyhnanie z raja. Hra sa končila prísľubom Vykupiteľa, ktorý mal raz prísť na zem. Známy rajský strom, predstavoval v strede javiska postavený stromček ovešaný ovocím.

Vianočná výzdoba v tradičných farbách Vianoc.

Paleta vianočných farieb nepozná hranice a vianočné osvetlenie vrátane dekorácií a bytového textilu(obrusy, prestieranie, podsedáky, servítky) dnes zoženiete skutočne v širokej škále odtieňov. Jednoducho povedané, jednofarebná „zlatá výzdoba“ už nie je tak celkom v kurze. Aj vianočné farby podliehajú trendom a kombinovanie vianočnej výzdoby je často veľmi náročné. Existujú však farebné varianty, ktorými určite nič nepokazíte. Pre všetkých milovníkov tohto čarovného obdobia v roku máme tipy na vianočnú výzdobu v kombinácii farieb, ktoré rozžiaria každé detské oči a ohúria každú sviatočnú návštevu. Červená, zelená a zlatá - sú farbami slovenských Vianoc. Zlatá výzdoba v kombinácii s červenou farbou naozaj vyzerá dobre. K ozdobeniu stromčeka môžete použiť kombináciu týchto farieb, pričom dizajnéri odporúčajú, aby jedna z farieb bola dominantnejšia. V každom prípade je dnes možné zakúpiť i vianočné osvetlenie v požadovanej farbe a k týmto svetielkam potom dokúpiť i ozdoby v požadovaných farbách a odtieňoch. Tieto klasické farby by nemali chýbať ani na prestretom vianočnom stole. Vianočný obrus, prestieranie, obrúsok v košíku na ovocie alebo servítky doladíte s inými doplnkami v červeno-zeleno-zlatých odtieňoch.

Tipy na vianočnú výzdobu

Ak ešte stále váhate v akých farebných tónoch dekorovať slávnostnú tabuľu, pripravili sme pre vás množstvo inšpiratívnych nápadov. Všeobecne platí, že dovolené je maximálne všetko, ak to stolu neuberie na jeho slávnostnom šate, glamoure a veľkoleposti. Nebojte sa využívať sviečky a množstvo skla – krásne totiž odrážajú plamene sviečok a vytvárajú tak neopakovateľnú atmosféru nielen pri stole. S pôsobivou vianočnou výzdobou sa k Vám domov nasťahuje krásna adventná atmosféra. Štedrá večera sa nezadržateľne blíži a vy určite chcete, aby váš slávnostný stôl vyzeral čo najlepšie. Prinášame vám najkrajšie nápady na štedrovečerné prestieranie plus jednoduché dekorácie, ktoré dotiahnu slávnostný večer do absolútnej dokonalosti. Na vianočný stôl je najlepším riešením použitie takzvaného vrstveného prestierania. K tomu použite najprv základný obrus. Ten je možné zvoliť v klasickej bielej farbe, prípadne iných, skôr svetlých farbách. Základný obrus by mal pokrývať celú jeho dosku a presahovať tiež cez kraje. Na základný obrus, ideálne bez akéhokoľvek motívu alebo vzoru, potom položte menší obrus, ktorý sa bude farebne líšiť. Pre vianočné chvíle je ideálny zvoliť napríklad obrus v zlatej farbe, určite sa hodia aj obrusy, ktoré majú vyšité najrôznejšie vianočné motívy (ozdoby, stromčeky atď.). Okrem zlatého obrusu sú vhodné tiež ďalšie tradičné vianočné farby – modrá, červená, zelená.

DEKORÁCIE DO KUCHYNE

Nielen provensálska, rustikálna alebo vidiecka kuchyňa môže byť pekná. Áno, nábytok zohráva síce dôležitú rolu, ale dekoratívne doplnky sú často krát tou najmenej viditeľnou, no zároveň najprenikavejšou súčasťou kuchyne.Medzi kuchynské doplnky patria aj textilné doplnky, ktoré môžu mať nielen dekoratívny, ale najmä praktický charakter. Veľmi častým doplnkom obrusy na kuchynský stôl, pričom vôbec nejde len o „zvyk“ našich starých mám prestierať na stôl niečo, čo ho ochráni pred zašpinením. K obrusom môžete vhodne farebne aj materiálovo nakombinovať prestieranie, ktoré si prispôsobíte podľa počtu miest na sedenie za stolom. K tomu najviac praktickému textilu patria kuchynské utierky, zástery a chňapky. Varenie a servírovanie vám pôjde doslova od ruky.

Parametre produktu

materiálsmrekové drevo, dekorácie, LED osvetlenie,
ŠTÝLprírodný, natur

V tejto kategórii sú ďalšie produkty :::::::: 8 ks :::::::::