vianočný obrúsok štvorec IVANA

Šišky a mašle - vianočný štvorcový obrúsok

5,80 €

množstvo

Skladom posledný kus


2 až 7 dní

Popis produktu

 

Vianočný štvorcový retro obrúsok je ušitý zo zmesovej vysokogramážovej dekoračnej látky. Látka s vianočným vzorom šišiek a mašličiek na smotanovožltom podklade je kombinovaná s jednofarebnou látkou červenej farby. Vhodný je na kuchynské a jedálenské stoly aj v kombinácii s inými doplnkami.

Produkty z našej ponuky sú šité ako sety z tej istej látky. Môžete si tak vytvoriť rovnakú líniu rôznych dekoračných prvkov.

Doporučujem prať v práčke na šetrnom programe. Žehliť z rubovej strany s teplotou na bavlnu. Všetky látky sú predprané a vyzrážané.

Trendové alebo tradičné vianočné stolovanie?

Sklo, sviečky, lesklý príbor či kovové krúžky na servítky nie sú záležitosťou jedného roka. Nadčasovým trendom je tiež prestieranie inšpirované prírodou. Sušené plody, kôra stromov, jarabina, ihličie, látka “mechovina” sú zmesou obľúbených zemitých farieb. Medzi favoritov patrí tiež neutrálna biela, ktorú ľahko skombinujete aj s inými odtieňmi. Moderné minimalistické domácnosti siahajú zase po tmavších tónoch aranžovania stola. Luxusné vianočné prestieranie sa spája s metalickými farbami zlatej, striebornej či medenej. Perleť tu má tiež svoje miesto. Tradičnosť “sviatočnej tabule” však nachádza stále viac priaznivcov aj medzi mladšími generáciami… Podľa vlastnej fantázie môžeme stôl dozdobiť ešte ďalšími vianočnými dekoráciami. Aktuálne sú aj prírodné ozdoby z čečiny, šišiek. Čo sú pre stavbu domu základy, to je pre sviatočne prestretý stôl obrus. Mal by to byť obrus, ktorý skutočne používate len vo výnimočne sviatočných situáciách a samozrejme, mal by byť s vianočným motívom. To môže tvoriť napríklad jemná výšivka. Nezabudnime ani na obrúsky. Tie je najvhodnejšie naaranžovať tak, že ich stočíme, previažeme farebnou stužkou, napríklad k červenému obrúsku sa hodí zlatá stuha a uložíme ich na tanier. Je celkom jedno, akej farby obrus je, obvykle však býva červený alebo biely. Mal by ale tvoriť základ pre farebné poňatie prestierania a navyše s ním vytvárať harmonický celok. Nie je od veci, ak na obrus elegantným spôsobom uložíte vianočné sviečky a zopár vetvičiek s ihličím.

Vianočné zvyky a tradície na Slovensku

Na Slovensku sa na Vianoce, sviatky narodenia Ježiša Krista, pripravujeme už štyri týždne dopredu. Počas tohto obdobia nazývaného Advent, ktoré nám v sebe nesie posolstvo očakávania príchodu malého Ježiška, ľudia chodia do kostola, kupujú či pripravujú darčeky pre svojich blízkych, ozdobujú si svoje príbytky dekoráciami. Svoje nezastupiteľné miesto má adventný veniec, častokrát z čečiny, ktorý je ozdobený štyrmi sviecami zodpovedajúcimi počtu adventných nedieľ. Umocňuje vianočnú atmosféru v období pred Štedrým dňom, či už je umiestnený v byte na stole alebo zavesený na dverách. Je znamením nádeje a holdom tomu, kto prichádza. Vo väčšine slovenských regiónov chodia na Štedrý večer, ktorý sa volal tiež večer dohviezdný, speváčkovia priať či spievať koledy. Tento krásny zvyk pretrváva aj na Kysuciach. Skupiny mladých ľudí, najmä dievčat, vinšujú pod oblokmi štedré a veselé Vianoce.

OBRUS NA OSLAVU

Sviatočný obrus vyberajte s rozvahou Sviatočný obrus musí dokonale definovať obdobie, ktoré oslavujete. Aby ste to neprehnali so vzormi a zachovali ste serióznosť, na stôl si položte jednofarebný obrus väčšej veľkosti. Naň dajte menší obrus s tematikou sviatočného obdobia. Vytvoríte tak nenásilný a príjemný efekt, ktorý nebude v miestnosti príliš kričať. Odporúčaný materiál, na takéto príležitosti, je bavlna. Slávnostné chvíle sa nezaobídu bez vkusného stolovania a k tomu patriacej výzdoby, ktorá umocní význam celej akcie. Pri slávnostnom stolovaní je potrebné klásť dôraz na každý detail, aby ani najmenšia drobnosť zbytočne nepokazila celkový dojem. Výzdoba slávnostného miesta robí slávnosť slávnosťou. Je to dôležitá skutočnosť, ktorá utkvie hosťom nadlho v pamäti. Vo výzdobe je potrebné zladiť všetky detaily ako sú doplnky, dekorácie, stužky, kvety. Prestieranie stola, kvetinová výzdoba, návleky na stoličky, farebné doplnky, správne osvetlenie či svetlo z voňavých sviečok, to všetko dotvára príjemnú atmosféru.

STREDOVÝ OBRUS, PÁS, ŠTÓLA, BEHÚŇ, ŠERPA

Štóla, alebo behúň je úzky obrus, ktorý pokrýva len časť stola a väčšinou sa umiestňuje na stôl po jeho dĺžke. Samozrejme, štólu môžte použiť aj po šírke, a tak bude slúžiť aj ako prestieranie. To znamená, že jedna po šírke uložená štóla bude mať zároveň funkciu dvoch prestieraní. Ak chceme uložiť behúň po dĺžke stola, jeho rozmer môže byť kratší ako samotná dĺžka stola a tým pádom bude štóla umiestnená na vrchu stola. Ale môže i presahovať cez okraj stolovej dosky. Presahovať by mal aspoň 15 cm z každej strany. Samozrejme, presahovať môže i viac, to už záleží od Vás.

Parametre produktu

materiál80% bavlna + 20% polyester
paličkovaná čipka100% bavlna
ŠTÝLretro

Súvisiace produkty

V tejto kategórii sú ďalšie produkty :::::::: 30 ks :::::::::

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: