vianočný obrúsok štvorec KLAUDIA

Kárované hviezdy a gule na sivej - vianočný štvorcový obrúsok

4,60 €

množstvo


2 až 7 dní

Popis produktu

 

Štvorcový vianočný obrus je ušitý zo zmesovej vysokogramážovej dekoračnej látky. Kombinácia bordovej, červenej a bielej na sivom podklade vytvára príjemnú vianočnú atmosféru. Retro vzor - kárované gule a hviezdy - vynikne v klasických kuchyniach alebo na chalupách. Je zdobený paličkovanou čipkou a olemovaný červeným lemom. Vhodný je na konferenčné stolíky, komody , ale aj na veľký stôl v kombinácii s inými doplnkami.

Produkty z našej ponuky sú šité ako sety z tej istej látky. Môžete si tak vytvoriť rovnakú líniu rôznych dekoračných prvkov.

Všetky látky sú predprané a vyzrážané.

Retro vianočná výzdoba v tradičných zemitých odtieňoch

Spojenie prírodných odtieňov a kvalitných materiálov vyzdvihuje tradičné remeselné techniky. Tento štýl vianočnej výzdoby je nadčasový, jemný a štýlový. Je presným opakom výrazných farieb vianočných ozdôb. Vyzdvihuje zemité prírodné farby ako hnedá, šedomodrá či zelená. Trendom takýchto Vianoc sú drevené vianočné ozdoby, prírodné materiály ako šišky, konáre a podobne. Prírodný štýl sa krásne dopĺňa s retro predmetmi. Nebojte sa ako dekoráciu využiť drevené figúrky, kocky a hračky. Obrusy a prestierania by mali byť z látok z režným prírodným podkladom. Z takýchto materiálov môžete potom dokombinovať obliečky na vankúše, prípadne prehoz na sedačku. Mnohé tieto vzory sú nadčasové a dajú sa používať celoročne.

Sviatočný vianočný obrus

Vo všeobecnosti platí, že pri výbere opbrusu a prestierania sa hranice nekladú. Základom vianočného prestierania je vždy sviatočný obrus, ktorý dostanete kúpiť v rôznych farbách, tvaroch a prevedeniach. Na igelitový však zabudnite. Ak nechcete každý rok kupovať nový obrus, vyskúšajte náš veľmi jednoduchý tip: klasický biely obrus, ktorý má doma každá gazdinka, sa ozdobí vybranou farebnou širokou štólou po dĺžke alebo po šírke. Nálada sa ešte doplní klasickými vianočnými doplnkami ako sú svietniky so voňavými sviečkami vybranej farby, hviezdičky, servítky, anjeliky,...

Ako prestrieť vianočný stôl?

Každý pri stole by mal mať dostatok miesta. Rovnako všetky potrebné veci by na ňom nemali byť natlačené, aby nepôsobiť prepchato. Rozkladací stôl je teda malou podmienkou. Ak ho nemáme, je nutné spojiť dva stoly spolu, aby vznikla pekná sviatočná tabuľa. Na ňu sa musí vmestiť všetko vianočné tradičné jedlo – polievka, šalát, ryba či rezeň, oblátky, med, cesnak, ovocie, nápoje, u niektorých aj opekance..., pretože od štedrovečerného stola by sa podľa tradície nemalo vstávať. Hovorí sa, že kto od neho odíde, v budúcom roku pri ňom už nemusel sedieť. Ak máme iba jeden stôl, pristavíme k nemu menší servírovací stolík, ktorý môžeme prekryť aj farebne odlišným obrusom. Naň poukladáme všetko čo sa nezmestilo na hlavný stôl.Vianočné prestieranie si určite zaslúži vašu pozornosť. Základom každého prestierania, nielen toho vianočného, je obrus. V ponuke vianočnej predajne nájdete obrusy s vianočnou tématikou v rôznych farebných kombináciách. Obrusy sú delené podľa veľkosti a dokážu sa prispôsobiť takmer každému stolu. Vianočné obrusy v našej ponuke sú z kvalitných materiálov, ktoré im zaručujú dlhú životnosť a trvalé zachovanie farieb. Naša predajňa ponúka aj nami šité vianočné obrusy. Na ich výrobu používame kvalitné textílie s vianočným motívom, ktoré starostlivo spracovávame.Farebná kombinácia dekorácií na stole by mala ladiť s vianočnou výzdobou stromčeka, jedálne. Klasicky a vianočne pôsobí kombinácia červenej, zlatej a zelenej farby. Stále však platí, že menej je niekedy viac. Na vianočnom stole by nemal chýbať obrus s vianočným motívom, alebo biely, doplnený farebným behúňom. Na stôl patrí svietnik, skladané obrúsky a samozrejme taniere a príbory. Podľa vlastnej fantázie môžeme stôl dozdobiť ešte ďalšími vianočnými dekoráciami. Aktuálne sú aj prírodné ozdoby z čečiny, šišiek. Čo sú pre stavbu domu základy, to je pre sviatočne prestretý stôl obrus. Mal by to byť obrus, ktorý skutočne používate len vo výnimočne sviatočných situáciách a samozrejme, mal by byť s vianočným motívom. To môže tvoriť napríklad jemná výšivka. Nezabudnime ani na obrúsky. Tie je najvhodnejšie naaranžovať tak, že ich stočíme, previažeme farebnou stužkou, napríklad k červenému obrúsku sa hodí zlatá stuha a uložíme ich na tanier. Je celkom jedno, akej farby obrus je, obvykle však býva červený alebo biely. Mal by ale tvoriť základ pre farebné poňatie prestierania a navyše s ním vytvárať harmonický celok. Nie je od veci, ak na obrus elegantným spôsobom uložíte vianočné sviečky a zopár vetvičiek s ihličím.

Vianočné zvyky a tradície na Slovensku.

Na Slovensku sa na Vianoce, sviatky narodenia Ježiša Krista, pripravujeme už štyri týždne dopredu. Počas tohto obdobia nazývaného Advent, ktoré nám v sebe nesie posolstvo očakávania príchodu malého Ježiška, ľudia chodia do kostola, kupujú či pripravujú darčeky pre svojich blízkych, ozdobujú si svoje príbytky dekoráciami. Svoje nezastupiteľné miesto má adventný veniec, častokrát z čečiny, ktorý je ozdobený štyrmi sviecami zodpovedajúcimi počtu adventných nedieľ. Umocňuje vianočnú atmosféru v období pred Štedrým dňom, či už je umiestnený v byte na stole alebo zavesený na dverách. Je znamením nádeje a holdom tomu, kto prichádza. Vo väčšine slovenských regiónov chodia na Štedrý večer, ktorý sa volal tiež večer dohviezdný, speváčkovia priať či spievať koledy. Tento krásny zvyk pretrváva aj na Kysuciach. Skupiny mladých ľudí, najmä dievčat, vinšujú pod oblokmi štedré a veselé Vianoce.

Parametre produktu

materiál80% bavlna + 20% polyester
paličkovaná čipka100% bavlna
ŠTÝLretro

Súvisiace produkty

V tejto kategórii sú ďalšie produkty :::::::: 30 ks :::::::::

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: