vianočná obliečka na vankúš LEDA

Bielo strieborné vločky na sivej a režnej - dekoračný vianočný vankúš

8,20 €

množstvo

  • režná
  • sivá


2 až 7 dní

Popis produktu

 

Sivá a režná vianočná dekoračná obliečka na vankúš je ušitá zo zmesovej vysokogramážovej dekoračnej látky. Krásny tradičný vianočný vzor bielych vločiek so striebornou je kombinovaný s jednofarebnou sivou alebo bielou látkou. Obliečka je z troch strán lemovaná sivým alebo bielym lemom. Ozdobená je bielou a striebornou hadovkou, zapína sa na zips na spodnej hrane.

Cena je za jednu obliečku!!!

Všetky látky sú predprané a vyzrážané.

VIANOČNÉ ZVYKY A TRADÍCIE VO SVETE

VIANOCE SA OSLAVUJÚ NA MNOHÝCH MIESTACH PO SVETE, A TO AJ TAM, KDE KRESŤANSTVO (VIANOCE SÚ SVIATKY NARODENIA JEŽIŠA KRISTA) NEMÁ TAK SILNÚ TRADÍCIU.. Oslavujú sa najmä v Európe, Amerike, Austrálii, Afrike a čiastočne aj v Ázii. Prvé záznamy osláv Vianoc pochádzajú zo 4. storočia z Ríma. Oslavy sa v jednotlivých krajinách líšia s ohľadom na historické tradície či vieru obyvateľov. Všeobecným zvykom patrí zdobenie stromčeka, stavanie betlehemov, spievanie kolied, vzájomné obdarovávanie a hodovanie. V 20. a 21. storočí sú Vianoce, ktorým predchádza štvortýždňové obdobie adventu, vnímané prevažne ako sviatky pokoja a rodiny.

Vianočná výzdoba v tradičných farbách Vianoc.

Paleta vianočných farieb nepozná hranice a vianočné osvetlenie vrátane dekorácií a bytového textilu(obrusy, prestieranie, podsedáky, servítky) dnes zoženiete skutočne v širokej škále odtieňov. Jednoducho povedané, jednofarebná „zlatá výzdoba“ už nie je tak celkom v kurze. Aj vianočné farby podliehajú trendom a kombinovanie vianočnej výzdoby je často veľmi náročné. Existujú však farebné varianty, ktorými určite nič nepokazíte. Pre všetkých milovníkov tohto čarovného obdobia v roku máme tipy na vianočnú výzdobu v kombinácii farieb, ktoré rozžiaria každé detské oči a ohúria každú sviatočnú návštevu. Červená, zelená a zlatá - sú farbami slovenských Vianoc. Zlatá výzdoba v kombinácii s červenou farbou naozaj vyzerá dobre. K ozdobeniu stromčeka môžete použiť kombináciu týchto farieb, pričom dizajnéri odporúčajú, aby jedna z farieb bola dominantnejšia. V každom prípade je dnes možné zakúpiť i vianočné osvetlenie v požadovanej farbe a k týmto svetielkam potom dokúpiť i ozdoby v požadovaných farbách a odtieňoch. Tieto klasické farby by nemali chýbať ani na prestretom vianočnom stole. Vianočný obrus, prestieranie, obrúsok v košíku na ovocie alebo servítky doladíte s inými doplnkami v červeno-zeleno-zlatých odtieňoch.

Ako prestrieť vianočný stôl?

Klasicky a vianočne pôsobí kombinácia červenej, zlatej a zelenej farby. Stále však platí, že menej je niekedy viac. Na vianočnom stole by nemal chýbať obrus s vianočným motívom, alebo biely, doplnený farebným behúňom. Na stôl patrí svietnik, skladané obrúsky a samozrejme taniere a príbory. Podľa vlastnej fantázie môžeme stôl dozdobiť ešte ďalšími vianočnými dekoráciami. Aktuálne sú aj prírodné ozdoby z čečiny, šišiek. Čo sú pre stavbu domu základy, to je pre sviatočne prestretý stôl obrus. Mal by to byť obrus, ktorý skutočne používate len vo výnimočne sviatočných situáciách a samozrejme, mal by byť s vianočným motívom. To môže tvoriť napríklad jemná výšivka. Nezabudnime ani na obrúsky. Tie je najvhodnejšie naaranžovať tak, že ich stočíme, previažeme farebnou stužkou, napríklad k červenému obrúsku sa hodí zlatá stuha a uložíme ich na tanier. Je celkom jedno, akej farby obrus je, obvykle však býva červený alebo biely. Mal by ale tvoriť základ pre farebné poňatie prestierania a navyše s ním vytvárať harmonický celok. Nie je od veci, ak na obrus elegantným spôsobom uložíte vianočné sviečky a zopár vetvičiek s ihličím.

Symbol Vianoc - vianočný stromček.

Vianočné stromčeky majú svoju viac než 400-ročnú tradíciu. Upevnené v stojane, v črepníku či zavesené na strope boli a sú neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Dopyt po živých vianočných stromčekoch neklesol ani pod tlakom ambícií ich umelých príbuzných, ktoré sa snažia vytlačiť ich z našich príbytkov už niekoľko desaťročí. Kúpou živého vianočného stromčeka vnášame do našich príbytkov nielen neopakovateľnú vôňu lesa, ale aj jedinečnú atmosféru najkrajších sviatkov roka – Vianoc. Podľa tradície by nám mal živý vianočný stromček vydržať aspoň do Troch kráľov. Pri troche starostlivosti to pritom vôbec nemusí byť problém. V 11. storočí sa na mnohých miestach uvádzali chrámové divadelné hry s náboženskou tématikou. Zo začiatku sa hrávali v kostoloch, neskôr sa presunuli pred hlavný vchod kostola. Veľký úspech mala jedna hra, ktorá sa aj rýchlo rozšírila a hrávala sa hlavne v predvianočnom období. Predstavovala pozemský raj, stvorenie prvých ľudí, hriech Evy a Adama a ich následné vyhnanie z raja. Hra sa končila prísľubom Vykupiteľa, ktorý mal raz prísť na zem. Známy rajský strom, predstavoval v strede javiska postavený stromček ovešaný ovocím.

Parametre produktu

materiál80% bavlna + 20% polyester
ŠTÝLprírodný, natur

Súvisiace produkty

V tejto kategórii sú ďalšie produkty :::::::: 30 ks :::::::::

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: