obrus štvorec KVETA

Jarné kvety s fialovým melírom - obrúsok štvorec 

4,40 €

množstvo


2 až 7 dní

Popis produktu

 

Štvorcový obrúsok je ušitý zo zmesovej vysokogramážovej látky. Dekoračná fialová melírovaná látka je zdobená lemom so vzorom lúčnych kvetov. Vzor jarných pestrofarebných kvetov môžete využiť počas Veľkonočných sviatkov na výzdobu sviatočného stola. Vhodný je na kuchynské a jedálenské stoly v kombinácii s dlhým obrusom.

Produkty z našej ponuky sú šité ako sety z tej istej látky. Môžete si tak vytvoriť rovnakú líniu rôznych dekoračných prvkov. 

Všetky látky sú predprané a vyzrážané.

VEĽKONOČNÝ OBRUS

Veľká noc je asi najdôležitejším kresťanským sviatkom, ktorého symbolika sa skrz na skrz prelína aj so sviatkami pohanskými a vítaním jari. Spoločne s nimi sa prebúdza nielen príroda, ale prichádza aj mnoho krásnych tradícií - čaká nás pečenie mazanca, baránka a judáškov, zdobenie vajíčok či pletenie korbáčov. Neoddeliteľnou súčasťou veľkonočných príprav je tiež aj výzdoba, ktorá vnesie do domu prvé náznaky jari. Skúste sa tento rok pozrieť po nových veľkonočných dekoráciách a vytvorte si krásnu, originálnu a vkusnú výzdobu. Tematické a štýlové ozdobenie sviatočnej tabule sa nikdy nemôže stať krokom vedľa, preto mu venujte starostlivú pozornosť. Mnoho rodinných stretnutí a osláv jedlom začína aj končí a nie inak je tomu aj v prípade Veľkej noci. Na výber máte z dvoch možností, ako sa prestierania zhostiť. Môžete zvoliť pestrý obrus s veľkonočnými motívmi, ktorý sa sám o sebe stane hlavným tematickým prvkom, alebo vyberte prestieranie jednoduché a menej výrazné, aby vynikla umiestnená výzdoba. Ak si však dáte prácu s výrobou plochých kvetinových dekorácií, určite by bolo vhodnejšie zvoliť skôr obrus a prestieranie v jednej farbe, aby od vašej výzdoby neodvádzali zbytočne pozornosť. K Veľkej noci neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo. Každá krajina má svoje tradičné menu. V čom niet rozdielov, to je dekoratívne zdobenie, pretože k veľkonočným sviatkom patrí aj krásne prestretý stôl. Použite svoju kreativitu a prineste sviežu jar do uzavretých priestorov bytu. Na chalupe je úžasné, že sa dá stolovať vonku v prírode. V zdobení neexistujú žiadne hranice. Slávnostný servis , príbor a obrusy, špeciálne len na túto príležitosť, pestrofarebné kytice, veľkonočné ozdoby a k tomu fantázia. Môžete si zvoliť vznešenú a elegantnú výzdobu, hravú a veselú, alebo prírodnú vidiecku. Tak pusťte sa do toho a oslávte sviatky vo veľkom štýle. Jarné farby. Žltá farba ako prvosienka, svetlo-zelená ako farba trávy, fialová ako voňavá fialka, ružová, belaso modrá ako nebo… Každý máme tú svoju jarnú farebnú škálu, no spoločný zmysel, význam je myslím rovnaký – nový život, znovuzrodenie. Preto vyberajme farby, ktoré nám prinášajú radosť a potešenie, nech máme krásne dni. Počas jari, obdobia prebúdzania sa celej prírody a dní slávenia Veľkej Noci nám symbolicky pripomínajú tento čas: motívy zajacov, sliepok, kuriatok, vajíčok, ovečiek a baránkov v rôznych podobách. Veľkonočná výzdoba u vás doma tak môže mať mnoho podôb. Ak patríte medzi šikovné, tvorivé dámy, určite si výzdobu robíte samé.

Kuchynský obrus

Mimoriadne obľúbené sú obrusy na režnom podklade pripomínajúcom tradičný ľan. Ich nespornou výhodou však je neporovnateľne nižšia cena a oveľa jednoduchšia údržba. Tieto materiály pôsobia výnimočne s bavlnenou paličkovanou čipkou, ktorú nájdete na mnohých našich obrusoch. Kuchynský obrus do kuchyne jednoducho patrí. Obrusy a prestierania sú presne tým, čo dokáže jednoducho podčiarknuť alebo zmeniť celkový vzhľad vašej kuchyne i jedálne. Patríte medzi ľudí, ktorí si na riadne a slušné stolovanie potrpia? V tom prípade pre vás máme širokú ponuku obrusov, ktoré dodajú chutnému obedu aj štipku elegancie a vkusu. Obrusy na jedálenskom stole nesmú chýbať rovnako, ako obrusy na konferenčný stôl do obývačky. Nielen kuchynské obrusy, okrúhle obrusy, ale takisto obrusy na oválny stôl či moderné obrusy, ktoré dokážu dodať celému prestieraniu tematický nádych podľa vášho vkusu a príležitosti. Spomedzi všetkých obrusov si vyberiete ten, ktorý sadne k vášmu stolu a splní vaše predstavy, prípade doplní noblesné prestieranie. Nás zaujíma predovšetkým praktické využitie textilných doplnkov, čo samozrejme nevylučuje aj originálny design a zaujímavý štýl.

Ako vybrať správny rozmer obrusu

Čo potrebujete vedieť? Dôležitá je dĺžka a šírka vrchnej dosky Vášho stola. K týmto rozmerom je potrebné prirátať z každej strany minimálne 15 cm, ideálne 20 cm. Príklad: Ak máte stôl s rozmerom 170x90 cm (dĺžka x šírka ), k dĺžke pripočítajte 2-krát po 15 cm ( alebo 2-krát po 20 cm ) a k šírke tak isto. V prvom prípade (ak pripočítate po 15 cm ) bude mať obrus rozmer 200x120 cm. V prípade , že pripočítate po 20 cm, obrus bude mať rozmer 210x130 cm. Obrus s rozmerom 200x120 cm bude mať ideálny rozmer na bežné použitie pre každý deň. Naopak, obrus s rozmerom 210x130 cm bude vhodný aj na slávnostné príležitosti. Obrus môže po obvode presahovať aj 25 cm a viac. Tiež je možné ušiť obrus na špeciálne príležitosti, ktorý bude siahať až po zem. Ako vybrať správny obrus a vyčariť ním najlepší dojem. Ak ste moderná žena, ktorá chce, aby jej domácnosť vyzerala upravene a štýlovo, máme pre vás niekoľko tipov. Vyčariť skvelý dizajn sa vám podarí aj s obrusom. Dnes sa už nestretávame iba s pár druhmi obrusov, ako to bolo kedysi. Teraz máme možnosť prispôsobiť obrus štýlu miestnosti. A na výber máme z tisícok variantov. Možno si myslíte, že vybrať obrus na stôl je minútová záležitosť, no nie je to úplne tak. Pred jeho výberom musíte rozmýšľať nad tým: do akej miestnosti ho potrebujete, v akom štýle je miestnosť zariadená, pri akej príležitosti bude obrus použitý, či má byť prekombinovaný alebo má byť jednoduchý, z akého materiálu má byť, aby splnil vaše očakávania, či bude farebne ladiť s priestorom atď. Ako vidíte, výber obrusu si vyžaduje odpovede na množstvo otázok. No ak si vaše odpovede ujasníte, dosiahnete dizajnový úspech. Aký obrus zvoliť na formálne príležitosti? Pri rôznych formálnych akciách, teda oslavách, svadbách alebo konferenciách by mal obrus výrazne presahovať hrany stola. Ak by sme to počítali presne, tak by malo zo stola visieť minimálne 25 cm. Tento štýl prestierania sa využíva najmä pri dlhých stoloch. Obrus má v tomto prípade najmä estetickú funkciu a mal by byť doladený pekným a vkusným prestieraním.

Parametre produktu

materiál70% bavlna + 30% polyester
paličkovaná čipka100% bavlna
ŠTÝLkvetinový

Súvisiace produkty

V tejto kategórii sú ďalšie produkty :::::::: 30 ks :::::::::

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: